شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: زیست‌شناسان دانشگاه کالیفرنیا معتقدند که با بررسی نورون‌های بویایی پشه، می‌توان کارآمدترین حشره‌کش جهان را که به محیط زیست لطمه نمی‌زند، تولید کرد.

ساخت حشره‌کش سازگار با محیط زیست

به گزارش ایرنا از منابع خبری، اعصاب بویایی موجود در شاخک‌های پشه باعث می‌شود که این حشره به راحتی قادر به ردیابی طعمه خود باشد.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که نورون‌های بویایی پشه به دی اکسیدکربن بازدم انسان حساس است.

نورون‌های بویایی پشه cpA نام دارند. تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا به سلول‌های بویایی پشه چند الکترود کوچک ضمیمه کرده‌‌اند و آزمایش‌های بویایی گوناگونی را تکرار کرده‌اند. نتیجه آزمایش‌ها نشان می‌دهد که علاوه بر دی اکسیدکربن، بوی ساطع شده از پوست بدن انسان نیز باعث تحریک سلول‌های عصبی پشه می‌شود.

حشره‌کش‌های رایج کنونی، مجموعه‌ای از سلول‌های بویایی پشه را مورد هدف قرار می‌دهد و تا به حال دی اکسیدکربن که یکی از مهم‌ترین عوامل محرک پشه است، مورد توجه قرار نگرفته بود.

پشه ناقل بیماری‌های خطرناکی چون مالاریا، تب زرد و تب دانگ است. روش‌های کنونی دفع حشرات هزینه بالایی را دربردارند و کارآمد نیستند.

محققان بر این باورند که با استفاده از این دستاورد جدید، نسل بعدی حشره‌کش‌ها منجر به مشکلات تنفسی نمی‌شوند و با رایحه‌های نعناع و کارامل عرضه می‌شوند.

محققان زیست محیطی می‌گویند: اسپری‌هایی که برای جلوگیری از آزار حشرات مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده محیط زیست هستند.

کد خبر 241529
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز